Vágólapra másolva!
A társaságukban lévő lányok védelmére kelt a Deák téren meggyilkolt Gergely és László, ez a mozzanat volt a végzetes verekedést, majd késelést kiváltó ok – írta a Bors. A lap információi szerint a gyilkossággal gyanúsított 18 éves fiú és két bűntársa kinézte magának a lányokat, majd megjegyzéseket tettek rájuk, ebből lett a konfliktus. 
Vágólapra másolva!

A kettős gyilkossággal gyanúsított 18 éves Krisztián és két barátja, egy ikerpár, valószínűleg provokálták a két áldozat társaságában lévő lányokat. Gergő és Laci a lányok védelmére kelt, megkérte a kötekedőket, hogy hagyják őket békén, de ez csak olaj volt a tűzre.

Forrás: Police.hu

A Bors beszélt a meggyilkolt Gergő több barátjával is, akik egybehangzóan azt mesélték, hogy a fiú mindig is békés természetű volt, de az igazságtalanságot nehezen viselte.
"Nekem ő volt a legjobb barátom. Szinte mindent tudtunk egymásról.

Én nem tudtam elmenni a bulira. Egy végtelenül kedves fiú volt, soha, semmilyen balhéban nem vett részt" mondta a barát.

Egy Újpest-szurkoló kezdeményezésére jótékonysági akció indult a Deák téri késeléses gyilkosság két áldozatának, a 21 éves, szintén Újpest-drukker Gergely, és a 16 éves László családjának megsegítésére.

A férfi a 31 évesen meghalt futballista, Zavadszky Gábor nadrágját bocsátotta licitre, amit 2003-ban kapott tőle, amikor az MTK a Szusza Ferenc Stadionban lett bajnok.

Gyászolók a Deák téri kettős gyilkosság helyszínén Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az MTK Baráti Köre felajánlott még további 50 ezer forintot. A tragikusan meghalt fiúk családjainak megsegítésére egy Facebook-csoportban további futballereklyékre is lehet licitálni.
Hétfőn este

a Ferencváros szurkolói emlékeztek meg a Deák téren a fiatalokról. Fáklyákat égettek, és megtapsolták az áldozatokat, úgy is, hogy nem egy táborba tartoztak.


A bíróság a hétvégén rendelte el a késelő Cs. Krisztián és két társa letartóztatását.