Újra biztonságban érezheti magát Szilágyi István özvegye

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én
Vágólapra másolva!
Szilágyi István özvegye hetek óta először érzi magát igazán biztonságban, miután egy biztonságtechnikával és távfelügyelettel foglalkozó cég felajánlotta, hogy bekamerázzák a házat, ahol az utóbbi időben egymás kezébe adják a kilincset a segítőszándékú, ám néha nem éppen bizalomgerjesztő alakok – tudta meg a Ripost. Az idős asszony néhány hete maradt magára, amikor a férjét halálra verte a saját fiuk.
Vágólapra másolva!

Az özvegyhez férje halála és fiának letartóztatása óta bementek olyanok is, akik valószínűleg a házát akarták, de jártak nála olyanok is, akik tőle követelték a gyilkossággal gyanúsított fia állítólagos tartozásait. Ezekre a hírekre figyelt fel Smiglag Károly, aki komoly segítséget nyújtott, hogy biztonságban érezhesse magát.

„Amióta itt vannak a kamerák, újra tudok nyugodtan aludni.

- mondta a Ripostnak az idős asszony.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én Fotó: Koncz Márton - Origo

A lap megkereste a biztonsági cég vezetőjét is, aki elárulta, nem csak kamerákkal védik az idős asszony biztonságát.

„Az én korosztályom Szilágyi István filmjein nőtt fel, és természetesen mélyen megindított a tragédia, ami történt. Követtem a híradásokat, és amikor megtudtam, hogy a lakásmaffia és egyéb kétes elemek kezdtek ólálkodni Joli néni körül, azonnal eldöntöttem, hogy segítek neki a magam eszközeivel"
- mondta a Ripostnak a cégvezető.

„Beszereltünk egy modern megfigyelő rendszert, amivel folyamatosan rögzítjük a ház körüli mozgást. A kameráknak eleve van egy visszatartó ereje, illetve

A napokban pedig egy segélyhívó gombot is viszünk az özvegynek. Ha megnyomja, a rendszer először a betáplált számot hívja, ha pedig azon senki nem jelentkezik, riasztja a kollégáimat"
- mondta a biztonságtechnikai szakember.

Szilágyi Istvánt néhány hete gyilkolta meg a gyanú szerint a saját fia.