Nemrég még elnöknek indult, most kizárnák a pártból

Címlap hírtv
Vágólapra másolva!
A Jobbik kizárná Varga-Damm Andreát, miután szakmai alapon azt ajánlotta tagtársainak, hogy szavazzák meg a nemzetbiztonsági törvénymódosítást. A már korábban is kegyvesztett politikusnő szerint, csak jogellenesen zárhatják ki a frakcióból, mandátumát pedig nem akarja visszaadni. A Jobbikon belüli harcon túl Gyurcsány Ferenc 14 évvel ezelőtti őszödi beszédéről és a Nők Lapja érzékenyítéséről is szó volt a tegnapi Címlapban, aminek vendége volt Tisóczki Flóra, a PestiSrácok újságírója, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kroó Zita, lapunk munkatársa.
Vágólapra másolva!

Varga-Damm Andrea nemrégiben még a Jobbik elnöki székéért indult, most viszont már a párttagsága is veszélyben van.

– elevenítette fel az elmúlt évek történéseit Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ elemzője úgy véli, a legfőbb oka a párt szétesésének maga az elnök, Jakab Péter, hiszen az ő megválasztása óta vannak a Varga-Damm Andreáéhoz hasonló leszámolások.

A mi felelősségünk, hogy senki ne felejtse el 2006-ot. Forrás: Origo

– mondta Kroó Zita. Lapunk munkatársa emlékeztetett, hogy a politikusnő volt már KNDP-s és MDF-es is, de sehol nem tudott vezető pozícióba kerülni annak ellenére, hogy saját magát minden alkalommal piedesztálra emeli. Most a Jobbikban megpróbálta, de Jakab Péter visszanyomta.

A mi felelősségünk, hogy senki ne felejtse el, mit tett a Gyurcsány-kormány 2006-ban

A műsor vendégei a 14 évvel ezelőtt kiszivárgott őszödi beszédről is megemlékeztek.

Gyurcsány beszéde a rendszerváltás utáni magyar politikának a mélypontja,

de akár az európai politika mélypontjaként is értelmezhetjük, ugyanis nem volt következménye Párkányi szerint. Az elemző felvetette: mi lett volna, ha mindezt egy jobboldali, nemzeti kormány miniszterelnöke mondta volna. Akkor vajon, milyen európai reakciók lettek volna.

A Pesti Srácok újságírója emlékeit felelevenítve elmondta: a beszéd kiszivárogtatásakor 15 éves volt és nagyon megrázta az a rendőri brutalitás, ami ezt követte, családjával nem is mertek a fővárosba jönni. Tisóczki Flóra ugyanakkor hozzátette:

Gyurcsány az érzékenyítést nagyon jól csinálja, amit anyósa, az Apró Piroska féle manipulációs technikákból lesett el – reagált Kroó Zita hozzátéve: ennek köszönhetően tudja befolyásolni az ellenzéket is, akiket már szinte teljesen bekebelezett feleségével, Dobrev Klárával együtt. Innen pedig már csak egy lépés, hogy a fiatalokra is lecsapjon.

– tette hozzá.