A Jobbik kizárná Varga-Damm Andreát, miután szakmai alapon azt ajánlotta tagtársainak, hogy szavazzák meg a nemzetbiztonsági törvénymódosítást. A már korábban is kegyvesztett politikusnő szerint, csak jogellenesen zárhatják ki a frakcióból, mandátumát pedig nem akarja visszaadni. A Jobbikon belüli harcon túl Gyurcsány Ferenc 14 évvel ezelőtti őszödi beszédéről és a Nők Lapja érzékenyítéséről is szó volt a tegnapi Címlapban, aminek vendége volt Tisóczki Flóra, a PestiSrácok újságírója, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kroó Zita, lapunk munkatársa.

Varga-Damm Andrea nemrégiben még a Jobbik elnöki székéért indult, most viszont már a párttagsága is veszélyben van.

Minden kongresszus után szakadás van a Jobbikban 2018 óta, tehát gyakorlatilag a néppártosodás volt, ami elindította a Jobbikot a lejtőn és azóta van lemorzsolódás, szavazókat vesztenek, párttagokat vesztenek, képviselők lépnek ki a Jobbikból

– elevenítette fel az elmúlt évek történéseit Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ elemzője úgy véli, a legfőbb oka a párt szétesésének maga az elnök, Jakab Péter, hiszen az ő megválasztása óta vannak a Varga-Damm Andreáéhoz hasonló leszámolások.

A mi felelősségünk, hogy senki ne felejtse el 2006-ot.Forrás: Origo

Varga-Damm Andrea semmilyen pártban nem találja a helyét, mindenhol szeretne felkapaszkodni

– mondta Kroó Zita. Lapunk munkatársa emlékeztetett, hogy a politikusnő volt már KNDP-s és MDF-es is, de sehol nem tudott vezető pozícióba kerülni annak ellenére, hogy saját magát minden alkalommal piedesztálra emeli. Most a Jobbikban megpróbálta, de Jakab Péter visszanyomta.

A mi felelősségünk, hogy senki ne felejtse el, mit tett a Gyurcsány-kormány 2006-ban

A műsor vendégei a 14 évvel ezelőtt kiszivárgott őszödi beszédről is megemlékeztek.

Gyurcsány beszéde a rendszerváltás utáni magyar politikának a mélypontja,

de akár az európai politika mélypontjaként is értelmezhetjük, ugyanis nem volt következménye Párkányi szerint. Az elemző felvetette: mi lett volna, ha mindezt egy jobboldali, nemzeti kormány miniszterelnöke mondta volna. Akkor vajon, milyen európai reakciók lettek volna.

A Pesti Srácok újságírója emlékeit felelevenítve elmondta: a beszéd kiszivárogtatásakor 15 éves volt és nagyon megrázta az a rendőri brutalitás, ami ezt követte, családjával nem is mertek a fővárosba jönni. Tisóczki Flóra ugyanakkor hozzátette:

az a nagyon döbbenetes ebben, hogy 14 évvel később is ugyanúgy vezető pozícióban van Gyurcsány Ferenc, igaz nem miniszterelnökként, de az ellenzék legerősebb vezetője.

Gyurcsány az érzékenyítést nagyon jól csinálja, amit anyósa, az Apró Piroska féle manipulációs technikákból lesett el – reagált Kroó Zita hozzátéve: ennek köszönhetően tudja befolyásolni az ellenzéket is, akiket már szinte teljesen bekebelezett feleségével, Dobrev Klárával együtt. Innen pedig már csak egy lépés, hogy a fiatalokra is lecsapjon.

Nekünk abban van felelősségünk, hogy ezeket a felvételeket ne hagyjuk elfelejteni

– tette hozzá.