Újabb zivatarokra figyelmeztetnek, akár jégeső is lehet

2020.05.27. 04:10

Egész héten menetrendszerűen érkezik a délutáni eső, csütörtökön főleg a Duna-Tisza-közén számíthatunk záporra, zivatarra - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Szerda: A napsütés mellett főleg délután törnek magasra a gomolyfelhők, és elszórtan, nagyobb eséllyel a Duna-Tisza-közén számíthatunk záporra, zivatarra. Az északnyugati szél élénk, nyugaton erős lesz. 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök: Napközben északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, néhol zivatar. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. A csúcsérték 21°C körül alakul.

Forrás: Shutterstock

Péntek: Gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen fordul elő zápor, zivatar. Hűvös marad az idő: délután csak 17-22 fok várható.

Hétvége: Napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és mindkét nap elszórtan alakulnak ki záporok, esetleg zivatar. 18-19 fok körül alakul mindössze a maximum.

Ismét zivatarokra figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára is szinte az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt. Azt írják, akár viharos széllökések (60-75 km/h) és apró szemű jég is lehet.