Ragaszkodik az özvegyasszony a házhoz, amelyben a gyanú szerint 49 éves fia május első vasárnapján, anyák napján egy kalapáccsal agyonverte Szilágyi Istvánt, az ismert színészt, édesanyja szeme láttára. Azt mondja, biztonságban érzi magát otthon egyedül, de elképzelhető, hogy ennek ellenére be kell költöznie egy idősotthonba, amit nagyon nem szeretne megélni a Blikk cikke szerint.

Az asszony május 3-án magára maradt. Egyszerre vesztette el férjét és fiát azzal, hogy a gyanú szerint

a 49 éves Péter egy kalapáccsal agyonverte a leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert Szilágyi Istvánt.

Miután a férje meghalt, a nyomozók elfogták és bevitték a gyilkos fiút az IMEI-be megfigyelésre. Ő már nem jön haza, sőt, még beszélni sem tud vele az édesanyja. A Blikk idézi a Story Magazint, amelynek azt mondta az asszony, élete egyetlen biztos pontja a ház, amely védelmet és biztonságérzetet nyújt számára annak ellenére, hogy ott történt a tragédia, ráadásul az özvegy szeme láttára anyák napján.

Szilágyi Istvánt a Kozma utcai Új Köztemetőben temették el május 22-én, középen az özvegy, mellette Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatójaFotó: Koncz Márton - Origo

Arra kérem az Istent meg az embereket, hagyjanak itt engem, ebben a házban, ha idősotthonba kerülök, belehalok... Ez az otthonom, ragaszkodom hozzá, engem innen csak a temetőbe vigyenek"

- mondta.

Bár a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak és sok segítőnek köszönhetően tele az éléskamrája, ismerői szerint az özvegy egyedül képtelen ellátni magát.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A szobrászművészre most egy pszichológiai vizsgálat vár. Ha az igazolja ismerősei állítását, nem maradhat a házban egyedül, kell neki a segítég. Az is nehezíti azt, hogy az asszony otthon és egyedül folytassa az életét, hogy a család nagyon eladósodott, jelentős tartozást halmoztak fel. Így elképzelhető, hogy a házat elviszi a bank.