Megkéselte szállásadóját egy domaházi férfi, fellebbezett az ítélet ellen

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy 27 centis pengehosszúságú bajonettel támadt szállásadójára egy férfi a Nógrád megyei településen. Részegen veszekedtek és verekedtek, majd a férfi elsétált a késért és megölte szállásadóját. Az ügyészek kezdeményezték, hogy a bíró utasítsa el a férfi fellebbezését, miután 20 év fegyházbüntetésre ítélték.
Vágólapra másolva!

Egy férfi feleségével szívességi lakáshasználóként költözött egy Nógrád megyei községbe későbbi áldozatának otthonába. 2018. május 18-án késő este együtt ittak hárman. Amikor a férfi rátámadt a feleségére, a másik férfi az asszony védelmére kelt. Összevesztek, aztán össze is verekedtek a házában.

A későbbi áldozat orrba verte az agresszív férfit.

A megtámadott férfi átsétált a szomszédba és telefonon felhívta a rendőröket, hogy a másik férfi bedrogozott állapotban bántalmazta őt. Aztán visszatért az udvarba, de

ezúttal egy 27 centi pengehosszúságú bajonetet is magával vitt.

A két férfi újra összeverekedett.

A támadó háromszor nagyon erősen megszúrta az áldozatot,

a szállásadóját, aki helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Forrás: Origo

A Nógrád Megyei Főügyészség 2019 januárjában emelt vádat annak a domaházi férfi ügyében, amelyben a közelmúltban hirdetett ítéletet a Balassagyarmati Törvényszék. A bíróság

a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 20 év fegyházbüntetésre,

valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte nem jogerős határozatával.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy egy korábbi büntetés hatálya alatt férfi büntetését hagyja helyben, továbbá utasítsa el a támadónak és védőjének – jogos védelmi helyzetet állító, felmentésre irányuló, illetve a büntetés enyhítését célzó – fellebbezését.