Letartóztathatják a budapesti ügyvédet, aki zsarolta a saját ügyfelét

zsaroló ügyvéd
Vágólapra másolva!
Bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással és más bűncselekményekkel gyanúsítanak egy budapest ügyvédet és a két társát. A megalapozott gyanú szerint ugyanis évekig zsarolta és meg is lopta a megbízóját a jogász férfi, aki százezer eurót és több százmillió forintot szerzett a feltaláló üzletembertől. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség indítványozta a három gyanúsított letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Ahogy írtuk, egy 43 éves, budapesti ügyvéd 2014-ben kapott megbízást egy feltaláló üzletembertől arra, hogy lássa el a kozmetikai termékeit forgalmazó cégének ügyvédi feladatait.

Forrás: ugyeszseg.hu

A férfi hamar rájött, hogy ügyfele bizalmatlan a hatóságokkal szemben, ekkor találta ki, hogy átveri.

Elhitette az ügyfelével, hogy házkutatást fognak tartani nála,

ezért neki kellene adnia több adathordozót, amelyeken üzleti és személyes titkok vannak. Azt mondta, erre azért van szükség, hogy ne találják meg az ügyfelénél. Házkutatás nem volt, hiszen ezt csak az ügyvéd találta ki.

Amikor a férfi visszakérte volna az adathordozóit, az ügyvéd azt mondta neki egy társával együtt, hogy az ő védelme érdekében ezeket bedobták a Dunába.

Azt ezt követő években az ügyvéd a megbízója pénzén, de csak részben a tudtával több céget is alapított, amelyekben a saját bizalmi embereit dolgoztatta. A cégek közötti pénzmozgások kihasználásával

több mint százezer eurót lopott el ügyfelétől.

Forrás: ugyeszseg.hu

Amikor

2017-ben az ügyfél felmondta a megbízást, az ügyvéd több társával együtt megzsarolta a férfit,és a következő évben

életveszélyes fenyegetésekkel több százmillió forintot, gyémántokat, házat és egyéb értékeket szerzett áldozatától.

A budapesti nyomozó ügyészek, a TEK munkatársainak és a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreinek segítségével egy nagyszabású, több budapesti és Pest megyei helyszínen lévő házat is átkutattak, és több embert elfogtak.

Forrás: ugyeszseg.hu

A házkutatások során a gyanút alátámasztó bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, vagyontárgyakat és kábítószert is lefoglaltak.

Öt embert hallgattak ki a nyomozó ügyészek, közülük hármat őrizetbe vettek.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség

bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények

miatt indított nyomozást az ügyben, amelyben három gyanúsított letartóztatását indítványozták. A nyomozási bíró az indítványról várhatóan még ma dönt.