Egy fehér ló és kutya állt csütörtök reggel a miskolci tűzoltóság előtt

2020.05.28. 12:24

Egy fehér lovat és egy fehér kutyát találtak a miskolci tűzoltóság épülete előtt csütörtök reggel. A gazdájuk egy eddig nem került elő, így az állatokat menhelyre szállították. Később kiderült, hogy mi történt.

Kora reggel váratlan vendégek érkeztek a miskolci tűzoltóságra. Egy fehér ló és egy fehér kutya állt az épület előtt – írta a Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A bejegyzés szerint a tűzoltók ideiglenesen a laktanya udvarára vezették a két állatot és egy kis ellátmányban részesítették őket.

Az csak később derült ki, hogy a két állat, hogyan került az épület elé. Azt írják, hogy próbálták felkutatni a gazdát, de a délelőtti órákig ez nem jár sikerrel, ezért az állatokat menhelyre szállították.

Később az ügy megoldódott, ugyanis jelentkezett az elkóborolt póni és kutyus gazdája néhány órával a megtalálásuk után.

Kiderült, hogy a kanca egy közeli tanyára tartott – lévén, hogy párzási időszak van - egy csődörhöz indult. A kutya pedig mindenhová kíséri a lovat.

Útközben azonban eltévedhettek, Így kötöttek ki ma reggel ki a tűzoltóság előtt. Azóta mindketten épségben hazakerültek.