Öten meghaltak egy balesetben Balatonkenesén - videó

kenesei baleset
Vágólapra másolva!
Öten meghaltak, amikor egy pótkocsis teherautó és egy kisbusz rohant egymásba csütörtök reggel a 710-es főút 5. kilométerénél, Balatonkenese külterületén. A rendőrség honlapján csütörtök délután közölték, hogy befejezték a helyszínelést, újraindult a forgalom a főúton.
Vágólapra másolva!

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a baleset 6 óra 10 perckor történt,

mind az öt áldozat a helyszínen meghalt.

A veol.hu azt írja, hogy egy téglákat szállító pótkocsis teherautó ütközött össze egy kilenc utast szállító Ford Ducato kisbusszal a Balatonfőkajár és Csajág közötti szakaszon.

Négyen életveszélyesen megsérültek. A helyszínre hat mentőautó és két mentőhelikopter érkezett.

Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. A rendőrök a forgalmat a 71-es számú főút felé terelték.

Forrás: police.hu

Aradi Virág, megyei rendőrségi sajtószóvivő a baleset körülményeiről elmondta, a kisbusz Balatonakarattya felől ment Balatonfűzfő irányába, amikor előzni kezdett, és

látva a szemből érkező pótkocsis teherautót fékezett, de ennek ellenére frontálisan összeütközött a már vészfékező, útpadkára lehúzódó teherautóval.

A szóvivő elmondta azt is, hogy négy magyar és egy Magyarországon élő román állampolgárságú férfi halt meg a balesetben.

A balesetben 5-en meghaltak, 4-en pedig életveszélyesen megsérültek, köztük egy 17 éves fiú is. Forrás: www.police.hu

A VEOL-on később arról is beszámoltak, hogy információik szerint minden áldozat és súlyos sérült férfi. A meghaltak 35 és 50 év közöttiek.

A sérültek között van egy 17 éves borsodi fiú, akit egy másik sérülttel együtt a veszprémi kórházba vittek.

Mentőhelikopterrel szállítottak egy-egy sérültet a győri, illetve az egyik budapesti kórházba.

A tragikus balesetben a kisbusz öt utasa a helyszínen meghalt, az egyik férfi román állampolgár volt Forrás: www.police.hu

Csondor Henrietta, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal

a kisbuszból két oldalról, feszítő-vágó berendezéssel nyolc embert emeltek ki.

Csütörtük koradélután a baleset helyszínelése és a műszaki mentés véget ért, a főúton a forgalom ismét zavartalanul halad.