17 megyére adtak ki figyelmeztetést zivatarok miatt

Nagykanizsa, 2019. október 2. Zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2019. október 2-án. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
17 megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat zivatarok miatt csütörtökre. Az előrejelzés szerint a következő napokban is marad a borús, esős idő.
Vágólapra másolva!

Zivatarok miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki csütörtökre Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas és Zala megyékre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A szolgálat honlapján azt írják, hogy ezeken a területeken az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett

esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2019. október 2-án Forrás: MTI/Varga György

Borús lesz a folytatás is

Ma
Napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg az ország középső és északi részein alakul ki elszórtan zápor, zivatar. Reggel 5 és 12, délután 17 és 23°C között alakul a hőmérséklet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Péntek
A gyakran erősen gomolyfelhős égből szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Az északi szél néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet 20 fok körül várható.

Szombat
Délelőtt főleg a déli tájakon még előfordul csapadék, délután aztán már a napsütés lehet túlsúlyban. Élénk marad az északnyugati légmozgás.

Marad a sokéves átlagnál hűvösebb idő:

délután csak 19 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap és hétfő
Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Zápor, zivatar már csak elszórtan alakul ki. 19-24 fok között valószínű a délutáni órák hőmérséklete.