Így próbáltak átjutni a határon a migránsok pénteken Csongrádban - videó

2020.05.29. 11:33

59 határsértő próbált meg Magyarországra jogellenesen bejutni péntekre virradó éjszaka Csongrád megyében. A rendőrség 23 főt feltartóztatott, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 36 fő bejutását pedig megakadályozták.

Négy esetben, összesen 23 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor és Röszke közigazgatási területén, valamint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen a rendőrök május 29-én 0 óra és 8 óra 10 perc között - írja a Police.hu. A rendőrség a honlapján egy videót is közzétett az esetekről.

A közlemény szerint a férfiak közül ketten líbiai, hárman szír, hatan marokkói, a többiek pedig palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. - A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz - írják.

Ugyanebben az időszakban a migránsok folyamatosan próbálkoztak az illegális határátlépéssel.  A szolgálatot teljesítő állomány több helyszínen, 36 személyt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.