A kormánypártok támogatják a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról tartandó nemzeti konzultációt

2020.05.29. 12:25

A Fidesz és a KDNP támogatja a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről szóló újabb nemzeti konzultációt, és arra kérnek mindenkit, pártállástól függetlenül vegyen részt rajta - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki online sajtótájékoztatóján.

Azt a magyarok már megszokhatták, hogy a Fidesz-KDNP számára nagyon fontos az emberek véleménye,  ezért a Magyarországot érintő legfontosabb kérdésekben mindig kikérik azt  - közölte Hollik István. 

A kommunikációs igazgató felidézte, hogy így történt ez a migrációt, a családok védelmét, vagy a rezsicsökkentést illetően is. 

A koronavírus megjelenése az egész világban új helyzetet teremtett, így Európában és Magyarországon is - mutatott rá a kormánypárti politikus.

A kormány plakátja Debrecenben, az Ács utca és Kishegyesi út kereszteződésében 2017. június 5-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hollik István azt mondta, hogy az ma már Magyarországon elmondható, hogy a vírus elleni védekezés első szakaszát sikerrel lezártuk, de a járvány és az általa okozott gazdasági válság elleni küzdelem java még előttünk van. 

Hollik István azt mondta, hogy ez - a kilencedik nemzeti konzultáció - most arról szól, hogy a koronavírus okozta válsághelyzetből hogyan lábaljon ki Magyarország. 

Szavai szerint ez mindenkit, minden magyar embert érint, mindannyiunk közös jövőjéről szól.

Konzultációs levelek a postánForrás: MTI/Beliczay László

A kereszténydemokrata politikus jelezte: a Fidesz és a KDNP természetesen támogatja a kormányzat által indított nemzeti konzultációt. Arra kérnek minden magyar embert, hogy pártállástól függetlenül vegyen részt abban, és mondja el a véleményét. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: csak akkor győzhetjük le az előttünk álló nehézségeket, ha összefogunk, és ennek fontos eszköze a nemzeti konzultáció.