Novák Katalin a Le Figarónak: Az elmúlt tíz évben a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat

2020.05.29. 16:08

Amikor 2010-ben a Fidesz másodszor is kormányzati szerepbe került, a mély politikai, gazdasági és erkölcsi válságban lévő Magyarország lakossága megint megtanult bízni a kormány munkájában, és újra felfedezte a stabilitást és a biztonságot - idézte pénteki számában a Le Figaro című francia napilap Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt.

Napra pontosan tíz éve került hatalomra Orbán Viktor második kormánya, a világ egyik vezető konzervatív napilapja, a francia Le Figaro ennek alkalmából terjedelmes cikkben összegezte az elmúlt tíz év magyar kormánypolitikájának eredményeit.

A Figaro-cikkből az MTI is szemlézett egy részletet. 

Amikor kormányzati szerepbe kerültünk, az országot mély politikai, gazdasági és erkölcsi válság sújtotta  - nyilatkozta a neves francia lapnak Novák Katalin államtitkár, a Fidesz egyik alelnöke.

Tíz évvel később eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat. Újra felfedezték a stabilitást és a biztonságot - tette hozzá.

"A nemzet, a család és a szuverenitás értékeit a politikánk középpontjába helyeztük " - mutatott rá, kihangsúlyozva, hogy ezek a pillérek az alaptörvényben is megtalálhatóak, amely hirdeti a család, a férfi-nő szövetség központi szerepét, és segíti a gyermekvállalást.A bíráló hangokra reagálva Novák Katalin megjegyezte: "A demokrácia alapvető érték a politikai családunk és a magyar társadalom számára. Éppen elég sokáig megfosztottak tőle bennünket ahhoz, hogy ne kérjünk leckét ebben a kérdésben."