Halmozzák az állásokat, és egymásnak adnak fizetésemelést a baloldali városvezetők, míg dolgozóik bérét csökkentik

Miskolc, város, illusztráció
Miskolc, 2017. július 19. Miskolc város elesett hőseinek emlékműve a városban, a Hősök terén 2017. július 19-én. Az emlékmű, amelyet Szanyi Péter miskolci szobrászművész készített, a XX. század háborús hőseinek és áldozatainak állít emléket. A háttérben balról jobbra: a Miskolci Nagyboldogasszony Minorita Plébániatemplom, a Földes Ferenc Gimnázium és a Miskolci Nagyposta. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag kifizetőhelyekké tette Miskolc új, baloldali vezetése az önkormányzati cégeket. Nem ritkák a több százezres, vagy inkább az egymillió forinthoz közelítő fizetések, és van olyan képviselő, aki egyszerre hat tisztséget visel. Mindezt úgy, hogy a városvezetés a járványra hivatkozva csökkentette 400 dolgozója bérét.
Vágólapra másolva!

A Sajómente cikkében azt írja, hogy a Városgazda Kft.-nél 700-800 ezres vagy a millióközeli juttatásokban részesítik a baloldali önkormányzati képviselőket.

Egyszerre hat tisztség a baloldali képviselőnek

Többek között itt dolgozik Erdei Sándor, aki a 2018-as miskolci, időközi választáson Rokker Zsolti néven indult. Emlékezetes, akkor egységesen sorakoztak be mögé az ellenzéki pártok, az MSZP és a Jobbik is támogatta indulását. A baloldali politikusnak kifejezetten jól megy, hiszen

  1. amellett, hogy a Városgazda Kft. alkalmazottja,
  2. a MiProdukt Kft.-nél felügyelőbizottsági tag,
  3. az önkormányzat szociális bizottságának elnökhelyettese,
  4. az önkormányzat rendészeti bizottságának tagja,
  5. a Vadaspark sajtóreferense, sajtószóvivője, marketing koordinátora és rendezvényszervezője, nem mellesleg
  6. a 12. számú körzet egyéni képviselője.

Nemcsak a Jobbik-közeli politikus járt jól október 13-ával, hanem Bartha György MSZP-s képviselő is. A helyi Holdingnál betöltött igazgatói koordinátori pozíciójáért - a Sajómente megfogalmazása szerint - álomjövedelmet vihet haza úgy, hogy mellette önkormányzati képviselőként, bizottsági elnökként is dolgozik, ráadásul bizottsági tagságáért tiszteletdíjat is felvesz.

Beszőtte a baloldali háló Miskolcot: Veres Pál, Miskolc új baloldali polgármesterének bizalmasai halmozzák az állásokat az önkormányzati cégeknél Forrás: Facebook

Visszatért a régi szocialista csapat

A portál cikkében arra is kitért, hogy a régi baloldali hálózat visszatért a borsodi városba. "Visszatértek Miskolcra az egykor több tízmilliós végkielégítéssel távozók, a tanácsadó-elvtársak, akik Siófokról, Dunakesziből, Budapestről és még ki tudja honnan jönnek Miskolcra, leemelni a pénzt" - írták.

Bernáth Attila, az MSZP korábbi választmányi elnöke a válság kellős közepén havi közel félmillió forintért tanácsadó lett.

Halmai Gyula, a Miskolc Holding régi vezérigazgatója is visszatért. A politikus a Gyurcsány-korszak zavaros időszakában, 2008 és 2010 között több mint 35 millió forintot vett fel béren kívüli juttatásként. Halmait egyébként többen Niedermüller Péter bizalmasának tartják, akivel még a 2010 előtti világban alakított ki jó viszonyt.

"Miskolcra a DK fővárosi központjából irányítják a "szakértőket", akik 2010 előtt már rengeteg pénzt elnyeltek, és csak adósság-hegyeket hagytak maguk után" - emelte ki a lap.

Megszorítások, elbocsátások, leépítések

Azért is feltűnő a látványos baráti pénzosztás, mert mindeközben megszorítások, elbocsátások és leépítések jellemzik az új, baloldali városvezetés első hat hónapját. Eddig Veres Pál polgármester és stábja hétmilliárd forint veszteséget termelt, és ha ehhez hozzávesszük a Diósgyőri vár 1,5 milliárdos felújításának elkótyavetyélését, összesen mínusz 8,5 milliárd forint az egyenleg. Ahogy beszámoltunk róla, a járványra hivatkozva majdnem 400 városi dolgozó bérét csökkentették, amivel több száz család került nagyon nehéz helyzetbe. Az intézkedés a Városgazda Kft. dolgozóit érintette a legérzékenyebben.