Szájmaszkban lehet részt venni az egyházi vezetők ünnepi szentmiséin, istentiszteletein

2020.05.30. 14:23

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről. A koronavírus-járvány miatt a szertartásokon biztonsági előírások betartásával vehetnek részt a hívek.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrál szentmisét vasárnap fél 11-kor. A bazilika honlapján olvasható tájékoztatás szerint a templomba lépés előtt mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét, 

a hívek csak maszkban vehetnek részt a misén, és a nem egy háztartásban élőknek másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól. 

A szertartás a főegyházmegye Facebook-oldalán élőben követhető.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsekForrás: MTI/Bruzák Noémi

Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap a budahegyvidéki református templomban hirdet igét. A reggel 8 órakor kezdődő istentiszteletre a 65 éven felülieket várják, a délelőtt 10 órakor kezdődő szertartásra mindenki mást. 

Az arcmaszk viselése és a védőtávolság betartása itt is kötelező. 

A délelőtti istentisztelet 11-től felvételről megtekinthető a budahegyvidéki református egyházközség YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán.

Fabiny Tamás püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke 10 órakor tart online istentiszteletet az alapítása háromszázadik évfordulóját ünneplő csömöri evangélikus gyülekezetnek. Az istentisztelet a gyülekezet Facebook-oldalán követhető.

Pünkösd a keresztények harmadik legnagyobb ünnepe, amelyet húsvét után ötven nappal tartanak.