Kilépett a Jobbikból a párt zalaegerszegi csoportjának két tagja, aminek következtében az alapszervezet megszűnt, hiszen a csoport létszáma a párt szabályzatában meghatározott minimum alá csökkent. "Nem vagyunk hajlandóak asszisztálni Jakab Péter diktatúrájához" - indokoltak a távozók.

"A mai napon a Jobbik Magyarországért Mozgalom Zalaegerszegi szervezetéből két tag kilépett, ezzel az alapszervezet elegendő létszám alá került, és jelenlegi formájában megszűnt létezni" - írták a volt zalaegerszegi jobbikosok szerkesztőségünknek megküldött közleményükben. Döntésüket 

Jakab Péter politikai bosszúhadjáratával indokolták. 

"Nem vagyunk hajlandóak asszisztálni, ehhez a diktatúrához" - fogalmaztak. Ahogy az a közlemény szövegéből kiderült, Sneider Tamás volt elnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely képviselők távozása volt számukra az utolsó csepp a pohárban.

Mint ismert, szerdán a jobbikos politikusok viharos körülmények között, összehangolva jelentették be kilépésüket a Jobbik parlamenti frakciójából: mindhárman keményen bírálták a pártvezetés diktatórikus módszereit. Farkas például párton belüli lehallgatásokról, megfigyelésekről és besúgó rendszer kiépítéséről  írt posztjában. 

Jakab Péter irányítása alatt lassan teljesen széthullik a JobbikForrás: MTI/Mónus Márton

Az Origo információi szerint a zalaegerszegi kilépők egyike Nagy Dezső József, aki egyébként a csoport alelnöke is volt. A politikus tavaly októberben még a baloldali pártokat tömörítő Tiéd a Város Egyesület színeiben indult el egyéni képviselőjelöltként. 14 százalékos eredményével nem sikerült mandátumot szereznie, mindössze a harmadik lett a jelöltek között. 

Nagy telefonos megkeresésünkre elismerte, hogy valóban kilépett a Jobbikból, 

ugyanakkor hozzátette, ezen kívül nem kíván mást mondani. 

Úgy tudjuk, a két távozóval kilencre csökkent az alapszervezet létszáma, aminek következtében a csoport - papíron - megszűnt, hiszen az nem éri el a párt szabályzatában meghatározott minimumot.