Tizennyolc év után, hétfőn szabadul a móri mészárlásért tévesen elítélt Kaiser Ede – tudta meg a Blikk. Ugyan a nyolc ember meggyilkolásának vádja alól felmentették, de így is volt miért ülni ennyi évet, korábban többek között fegyveres rablásért ítélték el.

A Blikk információi szerint Kaiser nagyon várja a szabadulást, bár tart is attól, hogy miként boldogul majd. Ennyi év alatt ugyanis minden nagyon sokat változott.

A jogerős ítélet kihirdetésekor két büntetés-végrehajtási őr vigyáz Kaiser EdéreForrás: MTI/Soós Lajos

Ügyvédjével, dr. Dezső Antallal végig tartotta a kapcsolatot, most is ő segít neki, például meghosszabbítani személyes okmányai érvényességét. A családja is kitartott mellette, az édesanyja és az édesapja rendszeresen látogatta. Kaiser a börtönben éppen most érettségizett volna, de a koronavírus-járvány miatt ez elmaradt. 

Védencem leszámolt a múltjával, többé nem akar bűnözőként élni. Mórról egyáltalán nem beszélünk azóta, hogy felmentették. A rá valló egykori barátnak is megbocsátott, de találkozni nem szeretne vele – mondta el lapnak az ügyvéd.

Nagyon várja Kaiser szabadulását az az amatőr régész is, aki 2007-ben, amikor Kaisert már jogerősen életfogytiglanira ítélték Mór miatt, egy erdőben elásva megtalálta a valódi elkövetők egyikének tárgyait. Szebenyi István azonnal értesítette a hatóságokat, így találták meg a rendőrök az igazi tetteseket, Nagy Lászlót – aki a börtönben később öngyilkos lett - és Weiszdorn Róbertet.  Szebenyi azóta is pereskedik, mert nem kapta meg a nyomravezetői díjat, ügye jelenleg az Alkotmánybíróság előtt van. 

Ha a férfi a fémdetektorával nem éppen ott kutat, ahol Nagy elrejtette a hátizsákját, Kaiser a haláláig ült volna  – ebben az ügyben ártatlanul.
A móri bankot 2002. május 9-én rabolták ki. Két fegyveres rontott be a fiókba, és tüzelni kezdtek. Nyolc embert öltek meg.