Illegálisan bevezetett áram ölt meg egy 1 éves kisfiút Nyíregyházán

2020.05.31. 10:36

Egy családapát gondatlanságból elkövetetett emberöléssel vádolnak amiatt, mert a gyereke meghalt tavaly nyáron. A Bors információi szerint felfüggesztett börtönbüntetést kaphat.

2017-ben költözött be gyerekeivel és élettársával egy házba a 38 éves férfi. Mivel új otthonukban nem volt áram, a férfi úgy döntött, a szomszéd telkéről átvezeti. "A drótokat a ház körül maradékok segítségével összekötözte, a toldásokat pedig szigetelőszalag helyett a csomagolások toldására használt műanyaggal oldotta meg" - írta meg a lap.

Forrás: Police.hu

Az összetákolt vezetékeket a szőnyeg alatt vezette el. Egy júniusi estén 1 éves kisfia, Kristóf testvérével és apjával játszott, 

a gyerek hirtelen megfogta a vezetéket. 

Erre az apja, akit szintén megrázott az áram, azonnal kikapta a kezéből, de már későn. A gyerek életét nem lehetett megmenteni.  

Ott kezdeném, hogy minden felelősséget vállalok, ezt a rendőröknek is elmondtam. Amikor megtudtuk, hogy Kristóf nincs többé, mindannyian összezuhantunk. Imádtuk őt, az egész család zokogott, sosem fogom feldolgozni az elvesztését. Nagy a család, de semmiben sem szenvedett senki hiányt. Ami történt, az egy szerencsétlen baleset, de nem kérdés: vállalom érte a felelősséget" 

- mondta akkor könnyes szemmel Bertalan.

A férfit gondatlan emberöléssel vádolják. Az ügyészek felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozták az ügyben.