Idén másként ünnepeljük, de azért nem tűnt el a gyereknap - írták a rendőrök a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre utalva. Ugyanakkor szerintük ez nem jelenti azt, hogy a gyereknap is eltűnt, erről nem mondhatnak le a gyerekek. Erről szól a filmjük, amit erre készítettek. A tűzoltók pedig egy megható kisfilmben azt üzenik a gyerekeknek, hogy rájuk mindig számíthatnak. 

"Egy ideje távolságot tartunk egymástól, mert a helyzet megkívánja. Gyerekeink otthon vannak, digitális órákon tanulnak, telefonon érintkeznek, a nagyszülőket is sokáig csak az ablakból láthatták. Jó lenne már kizökkenni ebből. Tudjuk, hiszen mi is ugyanezt érezzük. És azt is tudjuk, hogy a gyereknap, az gyereknap. Minden nap róluk szól, de ez mégis kivételes. Május utolsó vasárnapját bekarikázzuk a naptárban" - olvasható a rendőrség oldalán közzétett közleményben, amelyben arról is szó van, mennyi mindenről kell idén lemondania a gyerekeknek, de a gyereknap  - a rendőrök szerint - nem tartozhat ezek közzé.  

Olyan nincs, hogy ne legyen! Boldog Gyermeknapot kívánunk!"  

A rendőrség kisfilmjében egy történet elevenedik meg, amelyben egy kislány nyomozó apukája arra próbál rájönni, hová tűnt a gyereknap a naptárból. Amikor a tolvaj nyomába ered, akkor jön a csavar a történetben. 

A tűzoltók gyereknapi köszöntőjében 

egy égő budapesti házból mentenek ki egy kisbabát a tűzoltók. 

A megható kisfilmben a gyerekeknek üzennek: 

Gyerekként védtelen vagy a világban, mindig nehéz az első lépés, de történjék bármi, ránk mindig számíthatsz! Boldog gyereknapot!"