A digitális gyermekvédelmet is szolgálja az OkosÓvoda Program

2020.05.31. 08:46

Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda Program keretében - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

A Digitális Jólét Program már eddig is több mint száz intézménynek segített saját honlapjuk kialakításában, 2020-ban további száz óvoda kaphat egységes szolgáltatásként kész arculati elemeket tartalmazó modulokat, hogy így igényeinek megfelelően alakíthassa ki webes felületét - mondta az államtitkár. 

A három éve sikeresen működő programnak a honlapfejlesztésen túl része a pedagógusok és szülők tájékoztatása is a digitális gyermekvédelmi kérdésekben. Idén új elemként a csatlakozó intézmények részt vesznek egy kutatásban, amelyben az óvodás korosztály digitális tevékenységét elemzik.

Az OkosÓvoda Program hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek ne váljanak kiszolgáltatottá, megfelelő védelmet kapjanak a digitális világban rejlő kockázatokkal szemben (képünk illusztráció)Forrás: PhotoAlto/Sigrid Olsson / Altopress/Sigrid Olsson

A pályázóknak kutatási napló készítését kell vállalniuk, a szakértők az így összegyűlő információk alapján ajánlásokat fogalmaznak majd meg az óvodapedagógusoknak a digitális médiakörnyezethez kapcsolódó nevelési, oktatási kérdésekben. Az OkosÓvoda Program ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek ne váljanak kiszolgáltatottá, megfelelő védelmet kapjanak a digitális világban rejlő kockázatokkal szemben.

A pályázattal kapcsolatos további információk a Digitális Gyermekvédelmi Stratégia oldalon találhatók. A jelentkezési lapokat 2020. július 31-ig lehet benyújtani az okosovoda@djnkft.hu e-mail címre.