Pár nap múlva már 30 fokos meleg jön

2020.05.31. 06:05

Még pár napig marad a szokásosnál hűvösebb idő, de csütörtöktől felmelegedés várható - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. A jövő hét végén 30, sőt helyenként 31 fokos nyári meleg várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. 

Ma észak, északkelet felől borultságig növekszik a felhőzet. Eleinte csak északon, később máshol is várható eső, záporeső. Megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet mindössze 12 és 19 fok között alakul.  Hűvös, kellemetlen időre számíthatunk, hidegfronti hatás érvényesül.

Pünkösdhétfőn hajnalban, reggel még több helyen valószínű csapadék, majd napközben észak felől csökken a felhőzet, ekkor már csak néhol lehetnek záporok. Az északkeleti szél többfelé lesz erős.  20 fok körüli értékeket mérhetünk. 

Kedden változóan felhős időre van kilátás, csak elszórtan lehetnek záporok. Egyelőre marad a hűvös idő: délután 15-22°C ígérkezik.

Szerdán és csütörtökön sok napsütés, erősödő nappali felmelegedés várható. Csütörtökön már elérheti a csúcsérték a 20-25 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken 30, szombaton 31 fok is lehet már a hőmérséklet csúcsértéke.