1209 az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

koronavírus, Magyarország, 2020.06.01.
Vágólapra másolva!
Újabb 16 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Egy idős, krónikus beteg meghalt. Ezzel 527 főre emelkedett az áldozatok száma, 2156-an pedig már meggyógyultak - írja hétfő reggel a kormány hivatalos tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az áldozatok 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: Koronavirus.gov.hu

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, írja a kormányzati tájékoztató portál, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet.

Forrás: Koronavirus.gov.hu

Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

Már Budapesten is megnyithattak az éttermek és a vendéglátóhelyek belső terei, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sportrendezvények.

Forrás: Koronavirus.gov.hu

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így

más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket. A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzet után is fenn kell tartani.