Három csaló több millió forintot csalt ki egy idős, hajdúszoboszlói asszonytól. Az unokája nevében hívták fel, és azt hazudták neki, hogy balesete volt, ami miatt rögtön pénzre van szüksége.

A 73 éves asszony tett bejelentést a rendőrségen május 26-án, mert előző nap egy férfi 9 millió forintot csalt ki tőle. Telefonon hívták fel, és valaki az unokájának adta ki magát. Azt hazudta, hogy balesete volt, és sürgősen szüksége van 2,7 millió forintra, hogy ki tudja fizetni a másik autó kárát. Külön felhívta az asszony figyelmét arra, hogy ő most nem tud elmenni a pénzért, ezért az egyik barátját fogja küldeni. Az asszony hitt a csalónak, és odaadta a pénzt.

Forrás: Police.hu

Később a csalók újra felhívták az asszonyt, és még 6,3 milliót kértek tőle. A nagymama ismét odaadta a kért összeget, hogy segíthessen az unokáján. Csak órákkal később döbbent rá, hogy átverték.

A rendőrség május 28-án elfogott egy 16 éves jászfényszarui lányt, a 20 éves párját, valamint egy 19 éves hatvani nőt. Kihallgatták és őrizetbe vették őket, majd javasolták a letartóztatásukat.

Felmerült annak a gyanúja, hogy a banda korábban az ország több pontján vert át embereket, valamint hogy volt még egy segítőjük. A negyedik társukat végül Zalaegerszegen elfogták. A banda négy tagját május 31-én letartóztatták. A rendőrség csalás miatt indított ellenük eljárást.