Kocsis Máté: Nem lehet komolyan venni a baloldali ellenzéket

2020.06.01. 10:14

A törvény múlt keddi benyújtása után a DK előállt azzal, hogy a kormány ahhoz is gyenge, hogy diktatúrát tartson fönt, másnap pedig megjelentek a liberális jogértelmezők, akik szerint ez majd még nagyobb diktatúrát eredményez majd, mint előtte volt. Tehát a diktatórikus kormány még durvább diktatúrát készít elő, de gyáva ahhoz, hogy azt fenntartsa. Ezek után az ellenzék meg van sértődve, hogy nem lehet komolyan venni - mondta Kocsis Máté a HírTV Bayer show című műsorában. 

Kocsis Máté a közelmúlt ellenzéki reakcióiról elmondta, a kormány a vírusjárvány elején egy kormányrendelettel kihirdette a veszélyhelyzetet, később a parlament megalkotta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, mellyel felhatalmazta a kormányt számos fontos intézkedés megtételére. Ezek közé sorolhatóak a törlesztési moratóriumok, az adókedvezmények, a munkahelyvédelmi, egészségügyi és még számos egyéb intézkedések. A kormány a járványhelyzet enyhülésével törvényt nyújtott be, mely tartalmazza, hogy a különleges jogrendet a kormány visszaadja, valamint a veszélyhelyzetet megszüntetik.

Egyúttal másik törvény is benyújtásra került a parlament elé, mely az átmeneti intézkedéseket tartalmazza, számos segítő intézkedést, többek közt a gazdasággal és az egészségüggyel kapcsolatban. Ezek a tények, az ellenzék részéről azonban érezhető egy kommunikációs zavar - mondta Kocsis Máté. 

A törvény keddi benyújtása után a DK előállt azzal, hogy a kormány ahhoz is gyenge, hogy diktatúrát tartson fönt. Másnap pedig megjelentek a liberális jogértelmezők, akik szerint ez majd még nagyobb diktatúrát eredményez majd, mint előtte volt. Tehát a diktatórikus kormány még durvább diktatúrát készít elő, de gyáva ahhoz, hogy azt fenntartsa. Ezek után az ellenzék meg van sértődve, hogy nem lehet komolyan venni - tette hozzá. A frakcióvezető megemlítette Szilágyi György, jobbikos képviselő Népszavában megjelent publicisztikáját, kiragadva belőle egy rendkívül velős részt: Orbán Viktor elérkezettnek látta az időt, hogy ha ideiglenesen is, de végleg magához ragadja a hatalmat.

Ez gyönyörűen foglalja össze mindazt, amit az ellenzék mondani szeretne a jelenlegi helyzetről, a vírus elleni védekezés jogszabályi környezetéről és annak megszűnéséről

- tette hozzá Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.