Felkészülnek a kormányablakok a nagyobb ügyfélforgalomra

kormányablakbusz. kormányablak
Jánosháza, 2018. július 13. A kormányablak-feladatok ellátására kialakított mobilizált ügyfélszolgálati kisbusz Jánosházán az átadás napján, 2018. július 13-án. A „kormányablakbusz” a megye 216 településén teszi lehetővé a kormányablak szolgáltatásainak igénybevételét. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Az időpontfoglaló-rendszer tökéletesítésével, az ügyintézők képzésével és kormányablakbuszok bevetésével is készülnek a kormányablakok a járványhelyzet enyhülésével járó nagyobb forgalomra - tudatta a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa kedden Szegeden.
Vágólapra másolva!

Domokos Péter, a Csongrád Megyei Kormányhivatalban tartott sajtótájékoztatón azt mondta,

a járvány alatt töredékére esett vissza a kormányablakokban az ügyfélszám.

Példaként a budapesti Teve utcai kormányablakot emílette, ahol az egyik tavaszi héten 425 ügyfelet fogadtak, míg az előző év azonos időszakában 3140-et. Hozzátette:

tíz lejáró személyi igazolványból átlagosan egyet újítottak meg.

Ezt az időszakot a kormányablakokban dolgozók képzésére használták fel, annak érdekében, hogy minél több ügytípusban tudjanak segíteni a hozzájuk fordulóknak - tudatta a miniszteri biztos.

Augusztustól újabb tíz kormányablakbusz áll majd szolgálatba. (Illusztráció) Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Domokos Péter kitért arra, lényegesen

meg fogják hosszabbítani a lejáró okmányok megújítására rendelkezésre álló határidőt,

amely jelenleg a veszélyhelyzet befejeztét követően 15 napig tart.

A miniszteri biztos arra biztatott mindenkit, hogy használja a központi időpontfoglaló rendszert, amely az ügyfelek és a kormányablakok számára is kiszámíthatóbbá teszi az ügyintézést.

Augusztustól újabb tíz kormányablakbusz áll majd szolgálatba, így

valamennyi megye és a főváros is rendelkezik majd ilyennel.

A mobil kormányablakok működése során alkalmazzák a Csongrád megyei gyakorlatot, így előre meghirdetett időpontokban járják végig azokat a településeket, ahol nincs állandó ügyfélszolgálat - mondta Domokos Péter.