A templom előtt raboltak ki egy idős férfit Szegeden

2020.06.02. 11:28

A támadó pénzt kért a templomból kilépő idős férfitől, miután megkapta, kitépte segítője nyakából az aranyláncát és megpróbált elmenekülni.

2019. október 24-én reggel 7 óra körül Szegeden, egy belvárosi templomból sétált ki a 80 éves, mozgásában erősen korlátozott, bottal járó férfi, amikor odalépett hozzá egy férfi, hogy pénzt kérjen tőle. Az idős férfi

mindig segített a rászorulókon, ha módjában állt, így tett most is,

és a pénztárcájából elővett némi aprópénzt, amit odaadott későbbi kifosztójának. A pénzt kérő férfi kifigyelte, ahogy az idős segítője visszateszi a pénztárcáját a kerekes bevásárlótáskájába.

Ezt az időt kihasználva,

kitépte az idős férfi nyakában lógó 4 cm vastag, 70.000.- forint értékű aranyláncát, a medáljánál fogva,

ami egy szentképet ábrázolt. Az idős férfi koránál fogva nem tudta elhárítani a támadó gyors mozdulatát, így az elfutott és elbújt a parkoló kocsik között. Ekkor az idős férfi kiabálni kezdett, hogy segítséget kérjen, mire egy közelben lévő férfi a támadó után szaladt és a parkolóban felszólította, hogy álljon meg.

A menekülő férfi elrejtette az aranyláncot az egyik autó dísztárcsájában és újra megpróbált elfutni,

de ez nem sikerült neki. Utána futottak és visszatartották, amíg a rendőrök megérkeztek. Az idős férfinek csak részben térült meg a kára, az autó tulajdonosa visszaadta az elszakadt láncot, de a medál nem volt rajta. Többszörös és különös visszaesőként, a támadót a járási ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztással vádolja, figyelemmel arra, hogy a férfi feltételes szabadlábra bocsátása alatt követte el a rablást.