A sátán segítségével ölt a Harmat utcai gyilkos, erről írt a naplójában

BRFK sajtótájékoztató, Harmat utcai emberölés
a BRFK Életvédelmi Osztálya befejezte a 2019. december 30-ai Harmat utcai emberölés nyomozását, amelynek újabb fejleményeiről, részleteiről Gál Sándor r. alezredes, az Életvédelmi Osztály vezetője számol be
Vágólapra másolva!
December végén egy férfi brutális kegyetlenséggel, egy bozótvágóval megszurkált és összevagdosott egy 42 éves, 3 gyerekes családanyát a kőbányai Harmat utcában a gyanú szerint. A nő a kórházban belehalt a sérüléseibe. A rendőrök egy napon belül elfogták a gyilkost. Az esettel kapcsolatban ma Gál Sándor alezredes elmondta, hogy a férfi a gyilkosságon kívül pedofil képeket tartott a laptopján, valamint megerőszakolta a féltestvérét. A naplójában arról írt a gyilkosság napján, hogy a sátán segítségével akart ölni. 
Vágólapra másolva!

Egy riadt gyerek hívta a rendőröket december 30-án azzal, hogy egy férfi bement hozzájuk, majd leszúrta az anyját és elmenekült. A rendőrök szúrt sebekkel találták meg a nőt, aki sokkos állapotban volt. A 14 éves kislány elmondta, hogy otthon beszélgettek az anyjával és a két kisebb testvérével, amikor kopogtak az ajtón.

Az anyja odament, résnyire kinyitotta az ajtót, majd egy feketeruhás férfi betört hozzájuk, és ütni kezdte a nőt.

Ő és a testvérei bemenekültek az egyik szobába, közben hívta a rendőrséget.

Az anyán 26 sérülést találtak, többek között két szúrás volt a nyakán és 5 szúrás a hasán. A halála oka "kivérzéses sokk" volt.

A rendőrségnek gyanús volt, hogy a tettes a házban lakhat, mivel tudta, hogy a kapunyitó gomb nem a megszokott helyen van a házban, hanem a lépcsőfordulóban. Elkezdték átvizsgálni az ott élőket, másrészt tudták, hogy a nő válófélben volt, és volt új párkapcsolata is, ezért a féltékenységet sem zárhatták ki.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A gyilkosság estéjén K. Dániel írt egy e-mailt a rendőröknek, amiben beismerte, hogy ő gyilkolta meg a családanyát.

– írta a levelében.

Ezek után ellenőrizték a lakását, de nem volt ott. A lakás tulajdonosa elmondta, hogy egy éve bérli tőle, mindig rendesen fizetett. Lefoglaltak ott laptopot és táblagépet is, valamint egy naplót. A naplójában főleg szexuális tartalmú írások voltak. Utoljára a gyilkosság napján írt, ez volt az utolsó mondata:

"A sátán segítségével megpróbálok gyilkolni, hátha sikerül."

A rendőrök egy napon belül, a XVII. kerületben fogták el a férfit, aki ezek után részleges beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a gyilkosság napján egyedül volt otthon délután, majdnem megivott egy üveg whiskyt. Ezek után lement a közeli parkba, ahol meglátott két lányt. Eldöntötte, hogy szeretne velük megismerkedni, ezért visszament a whiskyért, hogy majd megkínálja őket.

Amikor hazaért, megint ivott, majd magához vette a machetét, és lement az első emeltre, és becsengett az anyához.

Rátámadt a nőre, majd a sok vértől megijedt és elmenekült. Útközben egy bokros részen elrejtette a kardot.

Gál Sándor r. alezredes, az Életvédelmi Osztály vezetője Fotó: Koncz Márton - Origo

Egy szakértő megvizsgálta a naplót. Elmondta, hogy a férfi identitászavarokkal küzd. A napló elején még érezni lehet benne bűntudatot, a végén már nem. Egy elmeorvosi szakértő a férfit is megvizsgálta. Szerinte K. Dániel egy időzített bomba, nárcisztikus és bosszúálló személyiség, ettől függetlenül büntethető.

A laptopján több mint 400 pedofil képet találtak kislányokról és fiúkról is. Az is kiderült, hogy a gyilkosság előtt 5 nappal, vagyis karácsony este megerőszakolta az anyai féltestvérét.

K. Dániel Forrás: Police.hu

K. Dánielt többek között aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal, és gyerek pornográf felvételek megszerzésével és tartásával, kiskorú elleni szexuális erőszakkal gyanúsítják, amiért akár élete végéig börtönbe kerülhet.

A rendőrség most lezárta a nyomozást, az ügy iratait elküldte az ügyészségre.