December végén egy férfi brutális kegyetlenséggel, egy bozótvágóval megszurkált és összevagdosott egy 42 éves, 3 gyerekes családanyát a kőbányai Harmat utcában a gyanú szerint. A nő a kórházban belehalt a sérüléseibe. A rendőrök egy napon belül elfogták a gyilkost. Az esettel kapcsolatban ma Gál Sándor alezredes elmondta, hogy a férfi a gyilkosságon kívül pedofil képeket tartott a laptopján, valamint megerőszakolta a féltestvérét. A naplójában arról írt a gyilkosság napján, hogy a sátán segítségével akart ölni. 

Egy riadt gyerek hívta a rendőröket december 30-án azzal, hogy egy férfi bement hozzájuk, majd leszúrta az anyját és elmenekült. A rendőrök szúrt sebekkel találták meg a nőt, aki sokkos állapotban volt. A 14 éves kislány elmondta, hogy otthon beszélgettek az anyjával és a két kisebb testvérével, amikor kopogtak az ajtón. Az anyja odament, résnyire kinyitotta az ajtót, majd egy feketeruhás férfi betört hozzájuk, és ütni kezdte a nőt.  Ő és a testvérei bemenekültek az egyik szobába, közben hívta a rendőrséget.

 Az anyán 26 sérülést találtak, többek között két szúrás volt a nyakán és 5 szúrás a hasán. A halála oka "kivérzéses sokk" volt. 

A rendőrségnek gyanús volt, hogy a tettes a házban lakhat, mivel tudta, hogy a kapunyitó gomb nem a megszokott helyen van a házban, hanem a lépcsőfordulóban. Elkezdték átvizsgálni az ott élőket, másrészt tudták, hogy a nő válófélben volt, és volt új párkapcsolata is, ezért a féltékenységet sem zárhatták ki. 

Fotó: Koncz Márton - Origo

 A gyilkosság estéjén K. Dániel írt egy e-mailt a rendőröknek, amiben beismerte, hogy ő gyilkolta meg a családanyát. 

Nem tudom, hogy miért tettem, de szenvedni fogok érte, mert a gyilkosság nagy bűn" – írta a levelében.

Ezek után ellenőrizték a lakását, de nem volt ott. A lakás tulajdonosa elmondta, hogy egy éve bérli tőle, mindig rendesen fizetett. Lefoglaltak ott laptopot és táblagépet is, valamint egy naplót. A naplójában főleg szexuális tartalmú írások voltak. Utoljára a gyilkosság napján írt, ez volt az utolsó mondata: 

"A sátán segítségével megpróbálok gyilkolni, hátha sikerül." 

A rendőrök egy napon belül, a XVII. kerületben fogták el a férfit, aki ezek után részleges beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a gyilkosság napján egyedül volt otthon délután, majdnem megivott egy üveg whiskyt. Ezek után lement a közeli parkba, ahol meglátott két lányt. Eldöntötte, hogy szeretne velük megismerkedni, ezért visszament a whiskyért, hogy majd megkínálja őket. Amikor hazaért, megint ivott, majd magához vette a machetét, és lement az első emeltre, és becsengett az anyához. Rátámadt a nőre, majd a sok vértől megijedt és elmenekült. Útközben egy bokros részen elrejtette a kardot.

Gál Sándor r. alezredes, az Életvédelmi Osztály vezetőjeFotó: Koncz Márton - Origo

Egy szakértő megvizsgálta a naplót. Elmondta, hogy a férfi identitászavarokkal küzd. A napló elején még érezni lehet benne bűntudatot, a végén már nem. Egy elmeorvosi szakértő a férfit is megvizsgálta. Szerinte K. Dániel egy időzített bomba, nárcisztikus és bosszúálló személyiség, ettől függetlenül büntethető. 

A laptopján több mint 400 pedofil képet találtak kislányokról és fiúkról is. Az is kiderült, hogy a gyilkosság előtt 5 nappal, vagyis karácsony este megerőszakolta az anyai féltestvérét. 

K. DánielForrás: Police.hu

K. Dánielt többek között aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal, és gyerek pornográf felvételek megszerzésével és tartásával, kiskorú elleni szexuális erőszakkal gyanúsítják, amiért akár élete végéig börtönbe kerülhet.

A rendőrség most lezárta a nyomozást, az ügy iratait elküldte az ügyészségre.