Kocsis Máté: A baloldal Trianon 100. évfordulóján is politikai vitát szít

2020.06.03. 18:17

Hamisan terjeszti a liberális média, hogy az ellenzéki képviselők nem szólalhatnak fel a trianoni évfordulóra íródott politikai nyilatkozat parlamenti vitájában - írta közösségi oldalán Kocsis Máté. A politikus emlékeztetett, hogy a nyilatkozat vitája jövő héten lesz.

Azt reméltem, hogy Trianon 100. évfordulóján nem szít a baloldal politikai vitát, de megtette, ezért most reagálok, még akkor is, ha az alkalom miatt nem épp ízlésem szerint való  - írta hétfő délutáni Facebook-bejegyzésében Kocsi Máté.

Jövő héten lesz a vita

A liberális média harsányan (és persze hamisan) azt terjeszti, hogy a baloldali képviselők nem szólalhatnak fel a trianoni évfordulóra íródott politikai nyilatkozat parlamenti vitájában - írta a Fidesz frakcióvezetője. 

Ez persze nem igaz, a nyilatkozat vitája jövő héten lesz, és ugyanúgy hozzászólhatnak majd, mint bármi máshoz. Azt is mondják, hogy konkrétan holnap délelőtt, amikor az emlékülés lesz, nem kaphatnak majd szót a baloldali frakciók. Azt viszont elfelejtik hozzá tenni, hogy a kormánypártiak sem kaphatnak. Ugyanis a holnapi napon csak az expozé hangzik majd el az Országgyűlésben, amit az államfő beszéde követ  – írta bejegyzésében Kocsis Máté.

Ez az egyszerű, megemlékező forgatókönyv, politikai vitáktól mentesen, méltóságteljesen. 

Ezt voltak ma képesek arra használni, hogy feszültséget szítsanak, uszítsanak és becsapják az embereket  - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

A baloldal minden alkalmat megragad, hogy uszítson

Kocsis Máté arra is emlékeztetett, hogy a Trianon-nyilatkozat a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) kezdeményezése volt, amire a pártok delegáltjai közül korábban Tóth Bertalan, Ujhelyi István, Szabó Tímea és Mellár Tamás még csak nem is válaszolt, 

a DK pedig egyáltalán nem is képviseltette magát a testületben. Ennyire érdekelte őket a nemzeti összetartozás. Gyurcsányéknak pedig ne dőljön be senki, eszük ágában sem volt részt venni Trianon 100. évfordulóján, csak okot kerestek a távolmaradásra 

– írta Kocsis Máté.

Mindezeken túl Kocsis szerint, akik ma nagyon "felháborodtak", és csúsztattak a politikai nyilatkozatról, azok 2004-ben minden idők legdurvább kampányát folytatták a határon túli honfitársaink ellen, nem támogatták a kettős állampolgárságot, alig egy hónapja még szóvá tették, hogy a kormány miért küld védőfelszereléseket a külhoni magyaroknak, és minden alkalmat megragadnak, hogy uszítsanak a magyar nemzet ellen. 

Bízom benne - talán naivan -, a baloldal egyszer majd megtanulja, hogy a nemzeti összetartozás ügye és érzése nem arra való, amire ma is felhasználták - zárta a bejegyzését.