Robbanás egy karcagi üzemben, hárman megsérültek

2020.06.03. 17:04

Egy ember súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek szerdán egy karcagi üzemben történt robbanásban - közölte az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs kapcsolattartója. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportálon (SZOLJON) arról számoltak be, hogy a hűtési rendszer belső része kigyulladt, ami során a kiáramló láng és a forró levegő három dolgozót megsebesített.

Ménes Dávid elmondta, hogy a helyszínre egy mentőhelikopter és két mentőautó érkezett, a sérülteket ellátás után kórházba szállították. Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy 

a robbanás délelőtt történt egy József nádor úti, elektronikai hulladékot feldolgozó üzem pellet-előállító részegységében. 
A karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt az üzemben, amelynek teteje izzott, füstölt, ezt a tűzoltók megszüntették. 

A robbanás okának kiderítésére a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított. 

A www.szoljon.hu-n szerda délután azt írták, hogy a helyszíni szemle még tart Karcagon.

Beszámolójuk szerint a karcagi telephely pelletkészítő berendezésének hűtési rendszere hibásodott meg 2020. június 3-án, a déli órákban. 

A hűtési rendszer belső része kigyulladt, ami során a kiáramló láng és forró levegő három dolgozót megsebesített. 

A karcagi üzemben történt robbanásban az egyik alkalmazott súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopterrel szállították kórházbaForrás: WWW:SZOLJON:HU/DARÓCZI ERZSÉBET

A baleset következtében, az elsődleges orvosi vélemény szerint egy személy életveszélyes, további két személy pedig könnyű sérülést szenvedett.

A Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének alapos gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.