Novák Katalin: Minden eddiginél több gyermek vehet részt a napközis Erzsébet-táborokban

Novák Katalin
Zánka, 2018. március 10. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár gyerekek között Zánkán, az Erzsébet-táborban 2018. március 10-én. Tíz hétvégén összesen ezer család üdülhet a Családi Erzsébet-táborokban a Balatonnál. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Minden eddiginél több, százezer gyermek vehet részt idén a napközis Erzsébet-táborokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin azt mondta, hogy

a napközis táborokat júliusban és augusztusban tartják,

június 26-ig pedig az iskoláknak kell biztosítaniuk a gyermekek felügyeletét. A táborokban figyelemmel lesznek az aktuális járványügyi helyzetre, és gondoskodnak róla, hogy a körülmények a lehető legbiztonságosabbak legyenek - emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy a szinte ingyenes, napi 100 forintba kerülő táborokban nemcsak a gyermekek felügyeletét biztosítják, hanem - például sporttevékenységekkel, kulturális programokkal, kézműves foglalkozásokkal - a tartalmas kikapcsolódást és a napi négy étkezést is.

Az államtitkár kitér arra is, hogy

az ottalvós táborokat felújítják, így jövőre mintegy duplájára nő a férőhelyek száma.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár gyerekek között Zánkán, az Erzsébet-táborban 2018. március 10-én Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt: idén nyolc turnusban kétszer annyi gyerek vehet részt a napközis táborokban, mint tavaly.

A felhívások a héten jelennek meg, jelentkezni az iskolákon keresztül június 16-ig lehet - ismertette.
Tudatta: egy csoportban húsz gyermek lesz, túljelentkezés esetén rászorultság alapján választják ki a résztvevőket. Az elnök szerint azonban a százezres létszám lehetővé teszi, hogy minden olyan gyermeknek legyen hely, aki szeretne részt venni a táborban.