Itt van a nemzeti konzultáció első négy kérdése

2020.06.03. 17:33

Dömötör Csaba államtitkár videóban mutatta be a nemzeti konzultáció első négy kérdését. A konzultáción összesen 13 kérdés szerepel.

A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs íveket, 13 kérdést tartalmaznak. Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára az első négyet mutatta be.

Az első kérdés a védelmi intézkedésekről szól. A kormány arra kíváncsi, hogy egy esetleges újabb hullám esetén a magyarok mely intézkedéseket támogatják. Kilenc lehetőség közül négyet lehet megjelölni. 

A szakemberek egyetértenek abban, hogy azok az igazán hatékony járvány elleni intézkedések, amelyeknek nagy a társadalmi támogatottsága 

- mondta Dömötör Csaba.

A második kérdés arról szól, hogy fenn kell-e tartani a járványügyi intézkedéseket addig, amíg fennáll egy második hullám veszélye.

A harmadik kérdésben az idősotthonok védelmére kérdez rá a kormány, minden negyedik halálos áldozat ugyanis az idősotthonokból származik.

A negyedik kérdésben arra kíváncsi a kormány, hogy a magyar emberek véleménye szerint a védőfelszerelések magyarországi gyártókapacitását meg kell-e erősíteni, tekintettel arra, hogy a nemzetközi ellátás akadozik.

A további kilenc kérdést később mutatják be.