Mától mutatják be témakörönként a nemzeti konzultációt

2020.06.03. 10:11

Az elmúlt napokban véglegesítette a kormány az új nemzeti konzultáció kérdőívét, amit a mai napon témakörönként is be fognak mutatni –jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír Tv-ben. Dömötör Csaba elmondta: a témakörök érinteni fogják az egészségügyi védekezést, a gazdasági lépéseket és a migrációt is.

A járvány megjelenése és annak következményei nem jelentik azt, hogy a migrációs kérdés lekerült a napirendről, sőt ezek a negatív folyamatok egymást erősítik, ezért együttesen kell ezekben az ügyekben helytállni –fogalmazott Dömötör Csaba, indokolva, hogy miért szerepel a migrációs témakör a kérdőívben.

Arra a kérdésre, hogy a jövő évi költségvetésben mi szükség van az önkormányzatok szolidaritási adójának, illetve a gépjárműadójának a fenntartására, Dömötör Csaba elmondta, az a kormány alapelve, hogy a válságkezelésből mindenkinek, az önkormányzatoknak is ki kell venniük a részüket. Az államtitkár furcsának nevezte, hogy

miközben a bérekre vonatkozó normatív támogatást megkapták az önkormányzatok, több helyen elbocsátásokba kezdtek, vagy béreket csökkentettek. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK