Vádat emeltek egy szegedi pár ellen, akik több, mint egy éven keresztül folyamatosan verték, és rettegésben tartották a nő nyugdíjas, beteg anyját, akiről gondoskodniuk kellett volna. A fiatal pár ehelyett mindent megtett, hogy pokollá tegyék az asszony életét.

A nő 2018. januárjában odaköltözött idős anyjához egy Csongrád megyei faluba, mert az asszony sokat betegeskedett, és ápolásra szorult. Röviddel ezután öröklési szerződést is kötött vele, melyben a nő a lakásért cserébe vállalta anyja gondozását, gyógyíttatását és ápolását is. Hamarosan a házba költözött a nő élettársa is.

A férfi és a nő kapcsolata 2018. tavaszára megromlott a nyugdíjas nővel, trágár szavakkal szidalmazták, többször is „vén mocsoknak" nevezték. Járóbotját is elvették tőle, a falakról  pedig leszedték a közlekedését segítő kapaszkodókat, hogy a házba bejutását megnehezítsék. Ezen kívül

többször is megfenyegették a 80 éves asszonyt azzal, hogy megölik, megfojtják, elvágják a torkát, volt rá példa, hogy álmából ébresztették őt fel.
Az egyik ilyen eset után az asszony értesíteni próbálta a rendőrséget telefonról, ám lánya lefogta a
készüléket, míg párja kihúzta a vezetékét a falból. Ezután az asszonynak két alkalommal sikerült felhívnia a rendőröket, ám azok távozása után  újra

azzal fenyegették meg, hogy levágják a fejét, illetve agyonütik, ha még egyszer felhívja őket, vagy feljelentést mer tenni.
A nő végül 2019-ben nem bírta tovább elviselni a bántalmazásokat, így augusztusban kénytelen volt feljelentést tenni saját lánya ellen, ezenkívül magánindítványt terjesztett elő vele szemben, ellene és a férfi ellen is eljárás indult.