Járókelőt élesztett újra egy szabadnapos mentős Debrecenben

2020.06.03. 07:25

A nyírábrányi mentőállomás vezetője éppen vezetett, amikor észrevette, hogy a járdán egy idős férfi fekszik, többen körbeállják. Autójával megfordult, leparkolt, majd miután megvizsgálta a beteget, megkezdte az újraélesztést - írja az esetről az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Debrecenben autózott kedden délelőtt a nyírábrányi mentőállomás fiatal vezetője, Terdik Márta, amikor vezetés közben egy 70 év körüli férfit pillantott meg a járdán fekve, aki mellett többen ácsorognak - olvasható a bejegyzésben.

Megállni nem tudott azonnal a forgalmas főúton, de az első lehetőségnél visszafordult és segítségül sietett. Miután gyorsan leparkolt, megvizsgálta a beteget, aki már nem vett levegőt.

A mentőtiszt azonnal újraélesztésbe kezdett, amit a perceken belül kiérkező mentőegységgel közösen, emelt szinten folytattak.

Az újraélesztés az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően eredményre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit a mentők. 

Az újraélesztés az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül eredményre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit a mentők. (képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock