Már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett és elfogadta az ügyészség indítványát, így - nem jogerősen - 12 év börtönre ítélte csütörtökön a Zalaegerszegi Törvényszék azt a férfit, aki januárban előbb az élettársát, majd a kutyájukat is megfojtotta, magával viszont nem tudott végezni.

Az 54 éves férfi több mint 20 éve élt élettársi kapcsolatban a nővel, akivel 2017 nyaráig az asszony tulajdonában lévő zalaegerszegi lakásban éltek. Pénzügyi nehézségek miatt eladták a házat, ezután egy bérelt lakásban laktak, de anyagi helyzetük továbbra sem rendeződött, rendszeresen nagyobb összegű tartozást halmoztak fel. 

A pár a múlt év végén 270 000 forinttal tartozott a bérelt lakás tulajdonosainak,  akik felszólították őket, hogy tartozásuknak legalább a nagyobb részét január 5-ig rendezzék, különben el kell költözniük. A férfi és a nő január 4-én reggel megbeszélte, hogy a tartozást nem képesek kifizetni, elköltözni nem tudnak, 

úgyhogy együtt halnak meg. 

Eltervezték, hogy a férfi előbb megöli az asszonyt, végez a kutyájukkal, majd öngyilkosságot követ el. 

A férfi nem sokkal később egy dróthurokkal hátulról megfojtotta az asszonyt, 

aztán hasonlóan végzett a kutyájukkal, majd a nő holttestét a kutyáéval együtt az ágyba fektette. Ezek után önmagával már nem volt képes végezni, úgyhogy inkább elsétált a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, és bejelentette, hogy mit tett.

Forrás: Police.hu

A törvényszék előkészítő ülésén a zalaegerszegi büntetés-végrehajtási intézetből videós távmeghallgatással nyilatkozó vádlott fenntartotta korábbi, teljes körű beismerő vallomását, illetve lemondott a tárgyalás lehetőségéről. Az ülésen így ítélet is született, az ügyészség indítványával megegyezően 12 év börtönbüntetést kapott a férfi, aki a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat legkorábban. A bíró az ítélettel összefüggésben közölte, enyhítő körülményként értékelte a büntetlen előéletet, a beismerő vallomást és a megbánást. Súlyosította ugyanakkor az ítéletet, hogy közeli hozzátartozó volt az áldozat, illetve - ha közösen is, de - előre kitervelték a halálesetet, továbbá hogy a férfi állatkínzást is elkövetett. 

Az ügyész elfogadta a kiszabott ítéletet, de a vádlott az időtartam csökkentése érdekében fellebbezést jelentett be.