Elloptak egy lovat Galgamácsán

2020.06.04. 09:33

Bonita tulajdonosának feltűnt, hogy a ló, amit egy férfi vezet az úton, nagyon hasonlít a sajátjára. Hazaszaladt, akkor jött rá, hogy ellopták. Elfogták a lótolvajt, a ló is meglett.

A 20 éves magyar félvért egy csörögi férfi kötötte el június 1-jén este Galgamácsán. A lopással gyanúsított fiatal bement egy idegen portára, ahol magához vett egy vezetőszárat, kiválasztott egy paripát, majd kivezette a karámból, és kisétált vele a ház udvaráról. Nem jutottak messzire.

Bonita, az ellopott lóForrás: Police.hu

A tulajdonos a község egyik utcájában felfigyelt egy férfira, aki egy, a sajátjával szinte tökéletesen megegyező külső jegyekkel ellátott lovat vezet az úton. Haza sietett, ahol már a kapuban felfedezett patanyomok gyanúsak voltak számára, de amikor az unokája kiabálva riasztotta a családot,

már biztos volt benne, hogy Bonitát látta.

Az unoka nyeregbe pattant és a tolvaj nyomába eredt. A közelben összetalálkozott a 26 éves férfival, aki zavartan viselkedett.

Azt mondta, a lovat találta és csak kísérgeti. Aztán azonnal el is szaladt, de a fiatal fiú lóháton visszatartotta, amíg a rendőrök nem érkeznek meg.

A gödöllői rendőrök elfogták, bevitték és kihallgatták a gyanúsítottat, aki nem tett vallomást. A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán H. Józseffel szemben lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.