A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt a halottak száma

2020.06.04. 09:36

3954 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és meghalt öt idős, krónikus beteg - íjra a Koronavírus hivatalos kormányzati oldala.

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19),  ezzel 3954 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 5 idős, krónikus beteg. Ezzel 539 főre emelkedett a betegség miatt meghaltak száma, 2205-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1210 főre csökkent. 

Betegek eloszlása megyénkéntForrás: Origo

Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, a halottak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt a halottak száma.

Étterem Budapesten a kijárási korlátozás feloldása utánFotó: Csudai Sándor - Origo

Az oldal felhívja a figyelmet arra, hogy a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. 

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni, és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.