Gyilkossággal, családirtással fenyegetőző uzsorásokat fogtak Ózdon

2020.06.04. 14:26

Őrizetbe vették a rendőrök azt a három férfit és egy nőt, akik az Ózdi járásban minden jogalap nélkül, anyagi hasznonszerzés céljából több családot súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével bírtak rá havonta több tízezer forint átadására.

Négyen 2017 novembere és 2020 májusa között az Ózdi járásban több családot "súlyos bántalmazás kilátásba helyezésével" bírtak rá arra, hogy havonta több tízezer forintot fizessenek nekik.

A kiszemelteket megöléssel, a családjuk kiírtásával, az otthonuk felgyújtásával fenyegették azért, hogy hónapról hónapra fizessenek.

Volt olyan, aki a 2017 októberében kölcsönkapott húszezer forintját több éven át sem bírta visszatörleszteni, az irreálisan halmozódó kamat miatt.

Forrás: Police.hu

A gyanúsítottak egyike 2020 májusában az utcán rátámadt egy emberre.

Bántotta, miközben pénzt követelt tőle.

A támadója tízezer forintot elvett az áldozattól, de ezzel nem érte be. Másnap este megjelent az otthonában. A  rabló újabb bántalmazás kilátásba helyezésével magával vitte áldozata televízióját, mosógépét és egyéb háztartási felszereléseit.

A bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit, és nő társukat az Ózdi Rendőrkapitányság június 3-án elfogta, majd őrizetbe vette.

Zsarolás, uzsora bűncselekmény, önbíráskodás és rablás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük.

A nyomozók javasolták az ügyészeknek, hogy kezdeményezzék a gyanúsítottak letartóztatását.