Az egyik egri moziban szerveztek bulit 2018-ban, ahol két biztonsági őr és egy harmadik férfi is megvert egy 15 éves fiút.

Az Eger főutcáján lévő moziba 2018 októberében szerveztek bulit. A rendezvény előtt a fiú nevelőapja felhívta a biztonsági őr barátját, mert tudta, hogy ott fog dolgozni. Azt kérte tőle, hogy az este folyamán figyeljen majd a gyerekre és a barátnőjére. A férfi erre ígéretet tett, főleg mert ő is ismerte a fiút.

A hajnali órákban két 20 év körüli férfi leszólította a fiú barátnőjét a buliban, ami nem tetszett a fiúnak. Vitatkoztak, majd az egyik fiatal a falhoz szorította a fiút majd ököllel úgy megütötte, hogy a szemüvege is eltört. A verekedésbe többen is becsatlakoztak, ezért a fiú barátnője segítséget kért a biztonsági őrtől. Abban bízott, hogy betartja az ígéretét és megvédi őket.

A biztonsági őr az egyik társával odement, és egy gyakorlott fojtó mozdulattal a földre vitte azt a fiút akire elvileg vigyáznia kellett volna, társa pedig ezt kihasználva többször megütötte. A fiú próbált ellenállni, rugdosódott, ezzel még jobban felidegesítette a biztonsági őrt. Végül a két biztonsági őr kirángatta a fiút az előtérbe, ahol az ígéretet tett férfi kiabált vele és többször pofon ütötte.

Az ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja a két biztonsági őrt valamint a fiatal férfit. Azt javasolják a bíróságnak, hogy a biztonsági őröket ítéljék felfüggesztett szabadságvesztésre, kapjanak elzárást, valamint határozott időre tiltsák el őket a személy- és vagyonőri munkáktól. A 20 éves támadó ellen közmunkát javasolnak.