Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad a 49 éves Péter, aki a gyanú szerint május 3-án egy kalapáccsal megölte apját, Szilágyi István színművészt – írta közleményében a Fővárosi Törvényszék.

Ha elítélik, a támadás elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel, 

akár életfogytig tartó büntetést is kaphat Szilágyi István fia, 

emiatt a bíróság szerint fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. Valamint a letartóztatás meghosszabbítását indokolja még, a férfi kiszámíthatatlan viselkedése miatt, a bűnismétlés és a tanúk befolyásolásának veszélye is.  Bár a nyomozók az elsődleges tanúkat már kihallgatták, a cselekmény teljes körű felderítéséhez további tanúkihallgatásokat tartanak. 

A letartóztatás meghosszabbításáról szóló döntés még nem jogerős. 

Szilágyi IstvánForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy korábban megírtuk, a gyanú szerint a 49 éves Péter május 3-án reggel agyonverte az édesapját, a 82 éves, ismert színészt, Szilágyi Istvánt az otthonában, egy kalapáccsal.

Szilágyi István színész gyilkosság meggyilkolása, 2020. 05. 03.Fotó: Polyák Attila - Origo

Szilágyi István felesége értesítette a rendőröket, aki sokkos állapotban rohant át a szomszédos vegyesboltba, hogy segítséget kérjen. Pétert az édesapja holtteste mellől vitték be a nyomozók.  Két nappal később letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték egy magánzárkába.