A kormányszóvivő azt kéri, töltsék ki minél többen a nemzeti konzultációt

2020.06.05. 12:55

A nemzeti konzultációs kérdőívek rövidesen a postaládákba kerülnek, töltsük ki minél többen! - kérte Szentkirályi Alexandra a Kossuth Rádiónak adott pénteki reggeli interjújában. A kérdőívek június közepén érkeznek meg a postaládákba, összesen 13 kérdésre lehet válaszolni.

A járvány elleni védekezés első szakasza sikeres volt, a Nyugat-európai államoknál - mint Olasz- vagy Franciaország - is sikeresebb. A járványügyi készültség azonban még érvényben marad. Azok a jó intézkedések, amelyekkel minél többen egyetértenek, így a kormány újabb nemzeti konzultációt indít, hogy kikérje a magyar emberek véleményét - ezzel indokolta a kormányszóvivő, hogy a kormány miért indított újabb konzultációt. 

Szavaiból kiderült, hogy a kérdések kitérnek a járvány második hullámára és az ahhoz kapcsolódó intézkedésekre is. Mivel a koronavírus komolyan érintette a gazdaságot, így az újraindításra vonatkozó kérdések is lesznek az íveken - tette hozzá. A tervek szerint a kérdőívek már június közepén megérkeznek a postaládákba, de a kérdéseket augusztus közepéig online is ki lehet majd tölteni. Összesen pedig 13 kérdést fog tartalmazni az új nemzeti konzultáció.  

A kérdőívek rövidesen a postaládákba kerülnek, töltsük ki minél többen! 

- buzdított cselekvésre Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő a műsorban kitért a járványhelyzetre is, azt mondta, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével további könnyítések várhatóak, de a részletes szabályokon az Operatív Törzs jelenleg is dolgozik.