A válságban a baloldali önkormányzat nem segíti, hanem megsarcolja a vállalkozásokat - jelentette ki Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton.

Bajkai István az MTI-hez eljuttatott videofelvételen hangsúlyozta: a koronavírus-járvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe, különösen a turizmusból és a vendéglátásból élőket. A főváros VII. kerületében, Erzsébetvárosban is sok helyi vállalkozást rengetett meg a járvány, sok munkahely és erzsébetvárosi lakó került veszélybe - mondta.

Behajtják a közterület-használati díjakat

Hozzátette: miközben a kormány segíteni akarja ezeket a vállalkozásokat, számos adócsökkentést, bértámogatást biztosít a számukra, és lehetővé tette azt is, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használati díját is elengedjék az önkormányzatok, a Gyurcsányék vezette önkormányzat mégis gátlástalan pénzbehajtásba kezdett.

Kifejtette: a gyurcsányista Niedermüller Péter vezette kerületben a kormányrendelet ellenére behajtják a közterület-használati díjakat, pedig dönthettek volna úgy is, hogy ingyen biztosítják a teraszokat, a közterületet a vállalkozások számára.

– Gyurcsányék azonban most is a sarcolást választották, nem pedig a vállalkozások támogatását – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy milliós nagyságrendben hajtják be a közterület-használati díjakat annak érdekében, hogy saját zsebüket tömhessék tele.

Szembeállítják a lakókat és a vállalkozásokat

Bajkai István közölte: a Fidesz tisztában van Belső-Erzsébetváros problémáival, és úgy gondolja, hogy

a lakók, valamint a vállalkozások bevonásával kell a közterület-használat rendjét meghatározni.

Emberek élvezik a jó időt az újranyitott budapesti parkokban 2020. május 18-ánFotó: Szabó Gábor - Origo

Helytelennek, sőt kifejezetten károsnak nevezte azt az önkormányzati magatartást, amikor a lakókat és a vállalkozásokat egymással szembe állítják, véleményüket nem kérik ki a közterület-használatról.

A bajban lehet megismerni a baloldal embertelenségét - fogalmazott a kormánypárti politikus.