A nyári szünetben is biztosított a rászoruló gyerekek étkezése

iskolai menza, közétkeztetés, ebéd, Gyerekek veszik el ebédjüket a budapesti Újlaki Általános Iskola menzáján
Vágólapra másolva!
A leghosszabb iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyerekek. A szünidei gyerekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni az arra jogosult gyerekek számára. A szülők bármikor, akár a nyári szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje.
Vágólapra másolva!

A kormány számára kiemelten fontos, hogy az iskolai szünetekben is biztosított legyen a hátrányos helyzetű gyerekek megfelelő étkezése. 2016 januárjától az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről, amelyhez a kormány biztosítja a szükséges forrásokat.

2010 óta közel háromszorosára nőtt a gyerekétekeztetésre fordított támogatás. Jövőre pedig tovább nő a támogatás mértéke: 2021-ben már több mint 86 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Kallos Bea

A veszélyhelyzet miatt az iskolai gyerekfelügyeletet és ezzel párhuzamosan az iskolai étkeztetés lehetőségét június 26-ig kell biztosítania az intézményeknek. A felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára pedig a szünidei gyerekétkeztetést június 16-ától kell biztosítaniuk az önkormányzatoknak.