Háromszázmillió forintnyi kábítószer és fegyverek a vidéki droglaborban - videó

droglabor, Tordas, rendőrök, akció
Vágólapra másolva!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói tetten értek két magyar és egy szerb állampolgárságú férfit Tordason, akik a lefoglalt anyagokból minimum 100-150 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani.
Vágólapra másolva!

A rendőrök megtudták, hogy három férfi droglabort működtet egy vidéki házban, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály, valamint a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói június 4-én délután megjelentek Tordason.

A házban valóban volt egy droglabor. A helyszínen elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint ezt működtették.

A 48 éves szombathelyi B. Pétert, a szintén 48 éves, budapesti P. Gusztávot, valamint társukat, egy 51 éves szerb férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Tordas mellett egy parkolóban pedig a 39 éves, szigetszentmiklósi férfi Sz. Ferencet is elfogták és bevitték, hogy mintát vegyenek tőle.

A kutatás során 40 liter nagytisztaságú, hígítatlan metamfetamint, 12 liter már bekevert, metamfetamint tartalmazó folyadékot, valamint 100 liter folyékony vegyi anyagokat találtak;

ezeket az összetevőket vegyítve minimum 100-150 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani, melynek értéke 300-350 millió forint. Ezen kívül a rendőrök

lefoglaltak kettő gáz- és riasztó fegyvert egy légpisztolyt és flóbert pisztolyt.

A rendőrök átkutatták B. Péter lakását, ahol egy maroklőfegyvert találtak és foglaltak le.

Emellett a tordasi háznál lefoglaltak még 3 autót közel 300 ezer forintot, 400 eurót és több mint 2 ezer szerb dínárt.

Forrás: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói B. Pétert és két társát jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az Sz. Ferenccel szemben elvégzett mintavétel pozitív eredményt mutatott, ezért ellene kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.