A szemöldökcsont alatt gyakorlatilag megsemmisült a színész arca - tudta meg a TV2 Tények a boncolási jegyzőkönyvből, amiből az is kiderül, hogy több bordája is eltört a 82 éves Szilágyi Istvánnak, mivel gyilkosa ugrált a mellkasán, miközben szétverte az arcát. A megalapozott gyanú szerint a saját fia ölte meg brutálisan.

Az igazságügyi orvosszakértői jelentés szerint a bordatörések amiatt keletkeztek, mert 

rá is ült az idős férfi mellkasára a gyilkos, 

amellett, hogy gyakorlatilag a felismerhetetlenségig eltorzította,a csontokat szilánkosra verte az arcában. Szilágyi Istvánnal a gyanú szerint a 49 éves, egykor operatőrként dolgozó fia végzett május 3-án, vasárnap reggel. Kalapáccsal bántotta az apját édesanyja szeme láttára, aki a támadás után sokkos állapotban rohant át a szomszédos boltba, hogy segítséget kérjen. Onnan hívták a rendőröket.

Helyszínelő a tetthelyen május 3-ánFotó: Polyák Attila - Origo

A Tényeknek nyilatkozó szakértő szerint az ilyen jellegű gyilkosságok

szinte mindig érzelmi indíttatásúak.

Az arc elleni támadásoknál mindig felmerül az, hogy a néhai képének a megsemmisítése is motivál

- mondta Szeles Géza igazságügyi orvosszakértő, aki arról is beszélt, hogy ha a gyilkos valóban megtaposta a férfi mellkasát, akkor a kiterjedt sérülések következtében keletkezett nagy fájdalmak miatt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés is lehet majd a vád a férfival szemben, akit a tetthelyről, a holttest mellől vittek be rendőrök. 

Támadás elhárítására korlátozottan képes ember ellen elkövetett emberöléssel gyanúsították meg Pétert,

aki először mindent tagadott, majd önvédelemre hivatkozott. Azt mondta a nyomozóknak, hogy a leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert színész esett neki, ő csak védte magát a kalapáccsal.

Szilágyi István fiatalkori fotója szobrászművész özvegye műtermébenForrás: Ripost

A gyanúsítottat letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, ahol egy magánzárkában várja a sorsát.