A halálát várták, közben meglopták idős rokonukat

2020.06.07. 10:35

A belvárosi nyomozók elfogtak egy házaspárt, mert a férj és a feleség a kórházban ápolt idős rokonuk bankkártyáját magához vette, és arról több mint négymillió forintot elköltött.

A feljelentés alapján egy 84 éves asszony május 1 és május 26 között kórházban volt. Ezalatt az idő alatt az idős asszony gondozója volt a lakásában. Május 6-án a nyugdíjas keresztlánya, a 60 éves M. Judit magához vette rokona bankkártyáját, azzal az indokkal, hogy az idős asszony távolléte alatt ne maradjon a lakásban őrizetlenül.M. Judit férje, a 60 éves M. János pedig ellopta a lakásából a közel félmillió forint értékű elektromos kerékpárját.

Forrás: Police.hu

Miután az asszony hazatért a kórházból, visszakérte a kártyáját a keresztlányától, amit május 26-án M. Judit vissza is adott. A pár nappal később érkezett számlakivonat alapján tudta meg az asszony, hogy a kórházi kezelése alatt bankkártyájával pénzt vettek fel, és vásároltak is több mint 4 millió forint értékben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság kollégái a bejelentés után június 3-án a XVIII. kerületi házukban elfogták a házaspárt, és bevitték a kapitányságra. A nő elmondása szerint

azért vásárolgatott a kártyával, mert azt gondolta, hogy keresztanyja a kórházban meg fog halni.

Az ellopott elektromos kerékpár nem került elő, ezért a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalták M. János Infiniti S51 típusú autóját. Az V. kerületi nyomozók M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás, M. Jánost pedig lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A házaspár szabadlábon védekezik.