Öltönyös betörőt fogtak Angyalföldön

2020.06.07. 08:47

Elfogatóparancs alapján fogtak el egy férfit a XIII. kerületben. Egy nyomozó felismerte, hogy ugyanabban a ruhában volt, amiben egy korábbi betörésnél.

Az angyalföldi rendőrök június 2-án igazoltattak egy férfit, akiről kiderült, hogy elfogatóparancs volt ellene érvényben. Átkutatták K. József ruháját.

Betörésre alkalmas eszközöket, köszörült kulcsokat és több zárfésűt is találtak.

Az elfogatóparancs és a férfinél lévő gyanús tárgyak miatt elfogták és bevitték a XIII. kerületi Rendőrkapitányságra. Ekkor történt, hogy az egyik nyomozó felismerte a 48 éves férfi öltönyét és szemüvegét, egy korábbi esemény betörőjére emlékeztette.

Forrás: Police.hu

Kiderült, hogy a férfi május 8-án 10 óra körül a bejárati ajtó zárszerkezetét megrongálva betört egy XIII. kerületi lakásba, ahonnan laptopot, karórát, parfümöt és pénzt lopott. Az ügyben kimentett felvételeket a nyomozók visszanézték, és megállapították, hogy K. József valóban abban az öltönyben ment el betörni, mint amit az igazoltatásakor is viselt.

A XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 48 éves dánszentmiklósi férfit lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd az elfogatóparancs alapján már vitték is a börtönbe.