Koronavírus-szűrést végeznek a Szegedi Tudományegyetem egészségügyi dolgozóin

Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hétfőtől június 19-ig végzi ingyenesen egészségügyi dolgozóinak koronavírus-szűrését - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint Magyarországon a szegedi egyetem az első felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja mintegy 4500 munkatársa vizsgálatát.

Koronavírus-szűrés illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

Az ingyenes dolgozói szűrés során minden,

az SZTE-n dolgozó egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatárs - köztük az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek és a takarító személyzet -

részére a vírus örökítőanyagát kimutató PCR-tesztet és a fertőzés lezajlását mutató immunglobulin-mérést biztosít az intézmény.

A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott.

A mintavétel a már kiképzett dolgozók bevonásával szervezeti egységenként, illetve a kijelölt központi mintavevő helyeken zajlik.

A minták kiértékelését az egyetem - a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált - klinikai mikrobiológia diagnosztika intézet végzi. Az áll a közleményben, hogy az eredményeket az egészségügyi informatikai rendszerben (MedSol) és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben (EESZT) közlik.