Megtámadtak és kiraboltak egy postást Keszthelyen

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Jogerősen hat év fegyházbüntetést kapott kedden a Zalaegerszegi Törvényszéken az a férfi, aki 2018-ban Keszthelyen megtámadott egy postást és elrabolt tőke 240 ezer forintot, társaival pedig több autót is feltört, amelyekből közel 700 ezer forintot lopott.
Vágólapra másolva!

A rabló, ismeretlen társaival együtt, három Balaton-parti településen közel két hét alatt

pénzt, vásárlói kártyát és személyi iratokat lopott feltört autókból.

2018 májusában pedig Keszthelyen egy rakodás miatt leparkolt postás autó ajtaját is feltörte és

a vezetőfülkében lévő pénztárcából kiemelt 240 ezer forintot.

A postás éppen akkor vissza a kocsihoz, amikor ez megtörtént, vagyis tetten érte a férfit. Összeverekedtek. A rabló menekülni próbált és eközben többször megrúgta a postást. A sofőr segítségére sietett két férfi, mégsem tudták visszatartani rablót, akinek végül sikerült elmenekülnie. Nem jutott messze, a tetthely közelében elfogták a rendőrök.

Forrás: Origo

Első fokon a Keszthelyi Járásbíróság a férfit többszörös visszaesőként, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablásban és három rendbeli lopásban mondta ki bűnösnek,

amiért 6 év fegyházbüntetést szabott ki rá.

Az ítélet ellen a vádlott fellebbezett, és a másodfokú eljárás során is

csak a lopásokat ismerte el, a rablást nem.

Azt állította, hogy vissza akarta adni a pénzt a postásnak, de a verekedés miatt erre nem volt lehetősége. A vádlott állításait az egybehangzó tanúvallomások miatt a törvényszék nem fogadta el, ezért az elsőfokon meghozott ítéletet helybenhagyta, ami jogerőssé vált.