A napokban írtunk róla, hogy június 5-én hajnalban, a 8-as számú főúton megállítottak egy magyar rendszámú Opelt és egy osztrák Audit a rendőrök. A két kocsiban összesen hét szír férfi utazott és Ausztria felé tartottak. Négyen közülük illegálisan léptek be Magyarországra, őket akarta Bécsbe csempészni a másik három szír férfi.

Bécsben él az a 24 éves, 25 éves és 26 éves szír férfi, akik egy magyar és egy osztrák rendszámú autóval haladtak Szeged felé. A tervük az volt, hogy a város szélén felvesznek négy szír migránst, és a hazai menekültügyi eljárást megkerülve, Bécsbe viszik őket.

Forrás: Police.hu

A migránsok

korábban letétbe helyezték a csempészés árát, 3500 eurót, amihez a sikeres út után, Bécsben férhettek volna hozzá az embercsempészek.

Az egyik férfi, a migránsokat szállító osztrák rendszámú autó előtt ment, a magyar rendszámú autóval telefonon tartották a kapcsolatot. A 8-as főúton Ajka és Devecser között állították meg őket az ajkai rendőrök. A nyomozók a három szír férfit embercsempészés minősített esete miatt vonták felelősségre, amiért a négy szír férfi illegális határátlépésében segítettek.

Forrás: Police.hu

A Veszprém Megyei Főügyészség a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a három férfi letartóztatást a bíróságon, amivel a járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és egy hónapra elrendelte az embercsempészek letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek, ezért a döntés még nem végleges – írta közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.